Skepsis och tveksamheter

Leave a Comment 528 views

Är du skeptisk till företagande online?  

I dagens läge är det många företag som drivs online. Mycket är former av MLM, Multi Level Marketing, och det är lätt att vara skeptisk till olika förslag. Det låter för bra för att vara sant och det är säkert nån annan som hämtar in de stora pengarna, eller hur?! 

Låt oss titta lite på vad det är som händer. 

Du är förmodligen uppfostrad i tanken att man skall ha ett jobb. Ett jobb som man går eller åker till. En fysisk plats, där nån är chef, talar om vad du skall uträtta, och du gör detta ihop med arbetskamrater mellan 7-16 ungefär. Det kan också vara olika former av skift, skiftarbetandet ökar i samhället idag. 

Jobbet skall också vara 100%. Heltid. Det är liksom så det skall vara. Annars kan man inte överleva på sitt jobb. 
Helst skall det också vara bra betalt, men alla vet att det är olika lönegrupper och skillnader i samhället. Jag går inte in på det nu. 

Så det är lätt att känna att olika påståenden om att tjäna 200 dollar per dag, bli miljonär, ha frihet och massa andra olika varianter, måste vara en scam. Ett hittepå. Så lätt kan det inte vara. Det är lätt att tänka att det är MLM, "pyramid", nån annan tjänar på att jag säljer. Nån annan är den som får vinsten. 

Det är ju lättare att fortsätta som förut, än att göra en förändring. 

Om man är uppfostrad i en kultur, att jobba 7-16, heltid, för någon annan, och så skall det vara, så verkar ju allt annat skumt, mysko, formodligen för bra för att vara sant. Och då fortsätter man som förut, samma som man gjorde igår och dagen innan. Ingen förändring. Tryggt och säkert. Man gnäller vid fikabordet att det är för stressigt, jobbigt, att man vill jobba mindre, men man gör inget åt det. Att man inte hinner med sitt liv, sina intressen, sina barn, sitt sociala liv, eller vad det kan vara. Men man fortsätter som förut. 

Vi tittar på detta med företagen och vem som tjänar pengarna. 

Ett motstånd är ju ofta att nån högre upp i nivå, tjänar på att jag säljer. Det är ett motstånd. Känns inte rätt. Varför skall nån annan tjäna på att JAG säljer.... 

Okej, du jobbar i affär, eller utför en tjänst, vad som helst, snöskottning, städning, ekonomisk redovisning, ett jobb i en myndighet, vad som helst. 
Du får en lön för det jobbet du skall göra. Oftast månadslön. Och du jobbar din heltid. 
Oavsett om du utför mycket mer, eller mindre en månad så får du dina kronor. Samma peng. Tryggt och säkert. 

Din chef, i butiken, företaget, myndigheten tjänar garanterat mer än du gör. Personen får betalt för att få dig att jobba bättre och mer. Samt för att kvalitetssäkra leveranserna av tjänsterna eller produkterna. 

Din chef har troligen också en chef. I ett mindre företag kan det vara ägaren till företaget, men det kan också vara ytterligare en mellanchef. Så håller det på, och överst sitter en person, eller en styrelse, som skall hålla ihop företaget, och se till att det går framåt och att företaget tjänar stora pengar. 

Vi vet ju alla när elbolag, banker, och andra aktienoterade företag redovisar sina vinster, att vi pratar om väldigt stora pengar. Så vad är då skillnaden mellan MLM och vanligt jobb? Ja i mina ögon är det ingen skillnad. Mer än att i MLM är det oftast väldigt tydligt vad du tjänar på din nivå. Och kanske är det det som sticker i ögonen? För oftast så vet du kanske inte vad din chef i butiken tjänar. Bara att det är mer än dig. 
Och ledningen är de som kammar hem de stora vinsterna. 

Hört talas om foderbristen i Sverige i år, bönderna har ingen möjlighet att få den inkomsten de skulle behöva, men de stora mjölkproduktsleverantörerna faller inte. Påslag, hela vägen från producenten i olika led upp till när vi konsumenter köper. Tror du att det påslaget kommer till bonden, tror du fel. 

Återigen, är det egentligen nån skillnad? Alla led tjänar pengar oavsett modell. VIlken modell kan du påverka själv? 

Du kan själv påverka ditt företagande

Den stora skillnaden är kanske att du själv kan påverka ditt företagande i ett MLM företag. Du själv styr över din tid, över din situation, när du vill lägga din tid och på vilket sätt. På ditt vanliga jobb, så tjänar du dina pengar under din arbetstid som kanske då är 7-16. Inte 7-9 och sedan mellan 16-19. Som kanske hade passat dig bättre. 

Eller om du jobbar väldigt flitigt en månad och får extra försäljning. Vem får de pengarna på ditt jobb i butiken, företaget? Inte du. Ja några företag har ju en julbonus, men det är inte alla.

För bra för att vara sant? 

Du kan tjäna 200 dollar per dag, Carl blev miljonär på en månad, Susan kunde sluta jobbet och vara hemma med sina barn. Varianterna är många, och vi är skeptiska. 
Det är ändå mycket humor i detta, för om en stor spelsajt skriver att nån fått jackpotten två gånger på ett år, och nästa kan vara du! Då är vi inte lika skeptiska. 
Eller när vi ser bantningspillret som på en månad kommer göra underverk, så köper vi. Ingen skepcism där inte. 
Reklam är reklam, var den än finns. Nån lyckas, för de lägger extra jobb på att lyckas. Men alla gör inte det, för alla jobbar inte hårt. Inget jobb är bara att registrera sig och sedan tjäna massa pengar. Jag har inte hittat nåt ialla fall. 

Men många jobb kan man tjäna bra pengar på, men du måste vara openminded, öppen! Annars kommer du inte göra rätt saker, inte jobba på rätt sak, och då kommer du inte heller att lyckas. 

Men visst, av 100 olika erbjudanden om MLM företagande, så är ju vissa mer eller mindre seriösa. Här gäller det att kolla och sålla. Våga gå din egen väg!

dare-to-take-your-own-way-the-right-mindset-will-help-you-to-achieve-success-darejumpandsucceed

Vem tjänar pengarna i framtiden? 

Hur framtiden ser ut, kan ju alltid vara svårt. Men att den digitala utvecklingen kommer fortsätta, och olika produkter kan säljas world wide, det kan vi vara säkra på. I och med att det finns en stor marknad över hela jordklotet, bara man har en uppkoppling så finns det en kund. I och med det, så kommer jakten på återsäljare, jakten på att bygga team troligen att fortsätta. 

MLM är ändå ett prövat sätt att ha sin förtjänst-karta. Nya företag, använder sättet, för det är enkelt, och tydligt. Några har 4 personers lager, andra har mer eller mindre. Men man sparar ju också väldigt mycket reklampengar på att man har återförsäljare som sprider budskapet, och om jag tjänar pengar så tjänar även du pengar. Så vad är vi rädda för egentligen? 

Behöver vi tänka om? 

Det är ju upp till var och en, men om man vill ha en förändring i sitt liv, så kan man börja granska möjligheterna med lite mer öppenhet. För öppenheten, att ta till sig möjligheter, är ändå lösningen till ett nytt liv. Ser man problem, stänger dörrar, är rädd för att nån annan också tjänar pengar, ja då är man helt enkelt inte på rätt ställe Då skall man stanna kvar i sitt 7-16 arbete. Fortsätta gnälla lite vid fikabordet om hur livet "borde vara", och fortsätta jobba för någon annan. 

Behöver man verkligen jobba 100%? 

Väldigt bra fråga! Svaret är: Vad vill du göra med ditt liv? Vill du jobba bort en tredjedel? Och sova bort den andra tredjedelen? 

Eller vill du jobba mindre och leva mer? Att kunna ha råd att göra saker, hänger inte på att du måste tjäna mycket pengar. Det hänger på att ha lagom lite utgifter. Måste du ha ett jättestort hus? Måste du lägga pengar på att pendla långt varje dag? Måste du ha nytt kök? Måste du....

Eller skall du hellre lägga pengarna på att resa och uppleva? Att kanske åka runt i Australien och jobba? Man måste inte vara under 20 för att göra det. Men nånstans glömmer vi vad vi vill göra, och hur vi skall göra det. 

Vi fastnar i rollen att jobba 100% mellan 7-16, på ett jobb där ägaren får bra betalt för att jag sliter. 

För så är vi uppfostrade, och vi ifrågasätter inte detta. Men vi ifrågasätter nya möjligheter, istället för att öppna våra sinnen.

På min Facebooksida Dare Jump and Succeed, skriver jag om olika möjligheter, som jag testar, men som också kan vara intressanta. VIll du vara med och peppa, komma med ideer och tankar på den sidan är du varmt välkommen! Jag har också en sida där jag skriver mer på svenska, men innehållet är ungefär detsamma. 

Är du öppen för att lära dig mer om Online Business, då är min hemsida nåt du kan kika in på. Där har jag också en blogg, samt utbildning i hur man kan driva Online Business. 

Vilket företag skall man välja nu då? 

Det finns inget svar på detta. DU måste gilla produkten det handlar om. DU måste ha rätt inställning till att göra ett visst jobb. Du måste rannsaka dig själv om du är tillräckligt openminded, eller om du är skeptisk. Är du skeptisk kommer det inte fungera. Det är som höjdhopp. Tror du inte att du kommer över, så gör du inte det. 
Inställningen är viktig inte bara i idrott utan även i företagande. 
Så börja med din inställning, leta runt bland alla olika företagsmöjligheter. Testa. Du lär dig av att testa. När du hittar nåt du gillar och brinner för, kommer du också att jobba på rätt sätt och då kommer du också att kunna tjäna pengar. 

Gå med i många sidor, så får du många olika förslag. 

GOOD LUCK; och glöm inte, DIN INSTÄLLNING ÄR VIKTIGASTE FRAMGÅNGSFAKTORN! 

darejumpandsucceed, belive that you can start an online business. The right mindset is the formula to success

/Anette

How to make your first 10K online!