Djävulsdansen ser relationers helhet!

Leave a Comment 1948 views

Djävulsdansen ser relationers helhet!

https://www.facebook.com/nbvumea/

Det finns många välgjorda filmer och inslag kring vår svenska ohälsa, därför är det väldigt fint att få ta del av och vara en del av Djävulsdansen i NBV´s regi. Filmerna har förmågan att närma sig mänskligheten med nyfikenhet, ödmjukhet, känslor, värme, tydlighet och beslutsamhet. Den första filmen som har ett fokus kring medberoende/beroende följs nu upp med en film om psykisk ohälsa.

Områdena är våra största hälsoutmaningar i nutid, den psykiska ohälsan har varit på förstaplats länge nu i försäkrings- och diagnossystemen såväl som i vardagen. Trots det få jag emellanåt en känsla av att de ansvariga formella stödfunktionerna i vårt samhälle både famlar och ej vet hur man ska hantera de resurser som man ändå har tillgång till. 

Det finns en fantastiskt välbalanserad generositet av att dela med sig av vardagen och konsekvensera i relationerna i filmerna. Istället för pekpinnar-felsökning har Sanna och Ann förmedlat sitt underliggande syfte och intention även på ytan, nämligen att vi alla behöver hjälpas åt och respektera varandra för att överhuvudtaget ha en chans att bryta icke fungerande mönster och värderingar, vi är alla "drabbade" i någon form.

Till en början funderade jag med lite tveksamhet över deras kraftulla val av namnet "Djävulsdansen" men efter ett tag landade det ned utifrån att att det är just vad det är...att leva i eller nära stor ohälsa är verkligen hemskt, maktlöshet i kombination med felriktade eller inga insatser av olika slag borgar verkligen för noll utveckling och förutsättningar för människor att skapa nya mönster och livvstil.

Så jag ser med tillförsikt framåt med en förhoppning om att dialog och diskussion kring vår psykiska (utan att förminska vår fysiska ohälsa) ohälsa ska slänga skam, skuld och rädsla överbord för att få en skuta som bär. I västerbotten sker för närvarande ett intensivt förarbete med flera projekt via NBV Norr just nu. Det är dock en liten droppe i ett hav av behov och ohälsa. 

In service,

Erika

undefined

Free online business startup bundle

Leave a Comment