Jag har aldrig känt mig kort!

Leave a Comment 2483 views

Känslan är mäktigare än bildbevis!

https://www.facebook.com/amazingprogress/

Även om jag rör mig inom flera olika elitidrotter som fysiologisk terapeut, coach och sportpsychologist ligger basketen mig väldigt speciellt varmt om hjärtat efter nästan 30 år i dess verksamhet av olika slag. Min prägling som person är också rätt mycket, kanske mest, skapad i denna miljö.

Att få tillhöra det som benämns som "small people" och guard i basketkretsar är en stor komplimang för mig. Alla vet ju att vi är snabbare, skarpa skyttar, flexiblare, mer tekniska, har utmärkt spelsinne och ofta styr spelet, blink, blink.

En go herrspelare utryckte det så fint med ett djupt och hjärtligt skratt för ett par år sedan när jag skulle manipulera hans höfter "du är ju halva mig hahaha... ändå ligger jag här och väntar på att du ska fixa till ryggen". Jag har klättrar på många fantastiska spelare, min hävstång är ju mindre än dessa 2-meters människor, så det gäller att vara i exakt vinkel med distinkt precision - inte minst intention när deras kroppar ska få sin bästa form.

Förutom alla mer tränings- och matchinriktade insatser får jag så mycket härliga och uppiggande kommentarer, att umgås med yngre spelare gör ju att man även håller sinnet spänstigt, en av tusentals mindopeners var en av många tröttmornar när vi skulle åka buss till nån bortamatch. Jag hade tagit två säten, andra behöver helst fyra, då en herrspelare säger "du är minoritet Erika"

Man svarar alltid upp på sådana kommentarer, det är en reptilreaktion, så jag replikerade " jaja, jag vet att jag är enda kvinnan här" snabbt anlände "nä, du är vit".....

Kärnan en sån här gång är varken hudfärg eller kön, utan att han vann speluppfattningstävlingen, jag hade missat att ha koll på hur spelplanen såg ut i bussen, dvs en major faktor för ranking av situationen. Svider fortfarande lite över att ha missat en sån sak och dessutom bli påmind om det höhöhö.

Det här kan nog också vara en bidragande orsak till att jag aldrig känner mig kort, trots att 97 % av alla jag mött i basketvärlden genom åren är klart längre, men mindspelet är det viktigaste genomgående, att vara skärpt i avkodningen och automatiskt se vad som är möjligt, det är status det.

Mest av allt är jag tacksam över att ha fått min fostran i basketkulturen under unga år, som liten sport i Sverige, mångkulturell och med sin ursprungliga bas i streetsmart-sammanhang har det funnits plats för individuell stil med medvetenhet om lagets och klubbens betydelse.

Istället för min vanliga avslutsbild passar jag på att frossa i mitt eget skott som fortfarande funkar tack vare gamla tränares envishet kring teknik!

In service,

Erika

undefined

  

Free online business startup bundle

Leave a Comment