Du är ett Stoneface!

Leave a Comment 2342 views

Häxa är också en annan offentlig titel jag råkat ut för.....

Om man inte går in i formella sammanhang med leenden och koketta tillslag kan det innebära att du som kvinna kan få heta det som jag råkat ut för rätt ofta på vägen tex. isdrottning, häxa, stenansikte osv. Är man dessutom singel tror jag man ligger ännu risigare till, det "manliga" beskyddet finns ej i form av en partner.

Naturligtvis skrivs dessa bedömningar inte i protokollet eller sägs direkt vid en förhandling / upphandling / avtal, däremot på sidan om...det kommer på vägen ut från möten, offentliga inlägg på klubbsidor-som tas bort men orsakar skada, under lite festligare tillställningar efter avslutade projekt mm.

En av dom mest intressanta tillfällena jag varit med om var i samband med en förhandling efter avslutat uppdrag med ett landslag. Förbundskaptenerna anlände naturligtvis i grupp, män gör alltid så oavsett, när det gäller något som anses prestigefyllt. Jag såg det enbart som ett vanligt avslut med diskussion omkring insatser samt betalning. Under mötet kände jag lite gäspande att mina tankar vandrade till "vad är vi här för...fakturan och resultatet är vedertaget, lyckat och genomfört", möjligen kan det ha lyst igenom sas.

Anledningen till att jag minns detta är händelsen efter mötet, jag ville vara artig och följa dom ut till entrén samt önska trevlig resa hem, då kommer en kommentar "ojdå, du kan le, trodde inte det där stonefacet/stenansiktet kunde det, hahaha", vad svarar man på det?

Även om jag inte blir så berörd av sådan jargong då jag är uppfostrad i den så finns det en sorg i att ej kunna vara naturligt spontan som kvinna i många sammanhang, risken känns för stor att det tolkas in förminskande värderingar i min formella kompetens, därav att jag valt att förhålla mig generellt neutral i mina uppdrag. Jag går aldrig på sidan om med formella eller informella strategier för att verka engagerad eller liknande, tycker inte det ingår i arbetet.

Däremot skapar det en sårbarhet då andra kan undra var min sk. lojalitet ligger....det är enkelt för mig, den ligger i uppdraget!

Det skulle ta så många bloggar att rapa upp liknande scenarior och det finns det inte tid till just nu, behöver ju sköta andra uppdrag.

#metoo följer med in i många rum!

In service,

Erika Strömsten

undefined

Free online business startup bundle

Leave a Comment