Mountainbike Kring Göteborg

Leave a Comment 1142 views

Fin, flowy singletrack med inslag av stenkistor och rotmattor för att ge lite extra krydda till cyklingen är nog något varje MTB-cyklist drömmer om. Att det även ska ligga nära till hands så man enkelt kan ta sig till den ligger nog även det högt upp på önskelistan. Precis det här erbjuds ifall du sticker ut och kör Mountainbike kring Göteborg.   

Den lättillgängliga skogen i kombination med många friluftsmänniskor gör skogarna runt Göteborg perfekt för mountainbike-cykling. Stigar att cykla på finns i mängder men för att göra det enklare att hitta bra stigar kan man ta hjälp av antingen Trailforks eller GBGWkndWarrior.com. Tack vare allemansrätten får du lov att cykla på alla stigar du hittar så länge det inte är en ridstig eller ett löpspår med uttryckligt cykelförbud på. Karaktären på stigarna variera en aning beroende på vilket område du kör i men gemensamt för alla är att de är helt naturligt uppkomna genom att folk antingen gått där eller cyklat. Områdena som erbjuds runt Göteborg är Delsjöområdet och Lackarebäck i öst, Änggårdsbergen centralt, Hissingsparken, Tuve och Torslanda i väst, Bohus och Partille i norr och Sisjön och Sandsjöbacka i söder.

Många av stigarna som du finner kring Göteborg passar den som är en medelgod åkare eller bättre men för den som precis upptäckt tjusningen med mountainbike finns det även några lättare stigar som passar i de flesta områdena. Cyklar du till exempel i Änggårdsbergen går det aldeless utmärkt att hålla till på grusvägarna och på så sätt få en lagom utmaning med lite stenar och rötter på sina ställen.

undefined

En tur som nästan är ett måste för varje cyklist som cyklar mountainbike kring Göteborg är att ta sig upp på Getryggen i Delsjöområdet. Börjar man på norra delen av Getryggen har man fin utsikt över Göteborgsområdet och väldigt trevlig cykling framför sig på väg ner mot Lilla Delsjön. Man börjar med Getryggen XC, fortsätter på Cliff hanger trail och sen avslutar man med Kalhygget vid Västra Långvattnet. Den här sträckan ger en mycket rolig cykling med varierande terräng på både berghällar och tajt och flowig singletrack. Utsikten är otrolig hela tiden och går från utsikt över Göteborg till utsikt över Västra Långvattnet och sen vidsträckta vyer av hela Delsjöområdet. Det kan vara lite blött på sina ställen men inget värre än vad man är van vid som Göteborgscyklist.

För att få mer turtips på Mountainbike-cykling kring Göteborg kan du spana in GBGWkndWarrior.com där fler och fler turtips kommer upp med jämna mellanrum.

Vi ses ute i skogarna!

Leave a Comment